Lala’s Acupunctuur

Heerlen Hoensbroek Brunssum!

Cosmetische Acupuntuur

 

Ooit geweten dat je ook bij de acupuncturist terecht kunt om van je rimpels af te komen? Cosmetische acupunctuur is een veilige sessie die ervoor zorgt dat u er jaren jonger uitziet door vermindering van uw rimpels, rosacea, couperose en acne. Het stimuleert de productie van collageen, remt het verouderingsproces en brengt de bloedcirculatie weer op gang, waardoor uw huid gaat stralen. Je ziet sommige rimpels helemaal verdwijnen en andere worden minder diep. Zo’n sessie is trouwens niet alleen goed voor je huid , maar ook voor je algehele gezondheid. Ook zorgt het ervoor dat u beter in balans komt, doordat het onderliggende problemen zoals vermoeidheid, stress, hormonale disbalans etc. aanpakt.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Al naar gelang de diepte van de rimpels zijn er ongeveer 12 sessies nodig. De eerste 6 a 10 sessies vinden 2 maal per week plaats. Daarna worden de resterende sessies 1 maal per week  uitgevoerd. Daarna 1 x per maand een sessie als onderhoud. Het spreekt voor zichzelf dat levenswijze van de cliënt een zwaarwegende invloed heeft op de huid. Met name roken, veel alcoholgebruik en overvloedig zonnebaden zonder voldoende bescherming zijn zeer nadelig voor de huid en kunnen de effecten teniet doen.

Effecten en voordelen

Cosmetische acupunctuur kan het gezicht 5 tot 15 jaar verjongen, afhankelijk van de leeftijd en de effecten blijven gemiddeld minstens 2 jaar duren. Bovendien zijn de effecten subtieler en gracieuzer, het gezicht blijft meer in evenwicht met de leeftijd. Het is de algemene jeugdige uitstraling die opvalt. Bovendien is het veilig, relatief goedkoop en veel verzekeraars vergoeden acupunctuur.
 
Wat zijn de voordelen van cosmetische acupunctuur?
 Cosmetische acupunctuur verjongt het gelaat. Het elimineert fijne lijnen en verzacht de diepere lijnen. Het verhelpt ook donkere cirkels, opgezwollen oogleden, dubbele kin, verzakking van de huid en zakkende oogleden.
 
Andere voordelen zijn:
· Geen chirurgie en narcose.
· Ontspant de tonus van de spieren.
· Verhoogt de circulatie, daardoor een betere zuurstof doorstroming in de huid.
· Maakt de poriën strakker en geeft de ogen een heldere uitstraling.
· Houdt acne van de huid onder controle.
· Voedt de huid, geeft U een heldere gelaatskleur, met een natuurlijke jongere huid.
· Voedt de huid van binnen uit en geeft roze wangen aan mensen met een doffe, vermoeid huid.
· Verminderd en elimineert fijne rimpels.
· Reduceert een dubbele kin.
· Reduceert rimpels van het voorhoofd.
· Verhelpt ‘zakkende’ oogleden, opgezwollen en neerhangende oogleden.
· Verhoogt de collageen productie.
· Geeft de ogen een stralende ‘look’.
· Verbetert de spierspanning en de tonus van de huid. Verbetert de hormonale balans om acne te verminderen.
· Verbetert de gelaatskleur en tonus.
· Vermindert littekens.
· Verbetert de doorstroming van energie, bloed en lymfe circulatie.
· Geeft U een verfrist, ontspannen en verjongend gevoel.
 
Natuurlijk helpt cosmetische acupunctuur ook tegen andere huidaandoeningen, zoals:
 
*  Acne
*  Rosacea
*  Een dof gelaat
*  Verkleuringen van het gelaat
*  Droge huid
*  Vette huid
*  Rimpels en een verouderde huid
 
Cosmetische acupunctuur gaat niet over schoonheid maar over gezondheid.
Cosmetische acupunctuur heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt vanwege het succes dat men bereikt in de geneesmethode van gelaatsverjonging.


Hoe werkt cosmetische acupunctuur?
Een (cosmetisch) acupuncturist is in staat de meridianen te behandelen die in het gelaat beginnen of eindigen, door de energie te balanceren en tegelijkertijd de onderliggende factoren te behandelen die aan de basis liggen van de beginnende veroudering van het gelaat. Dit houdt in dat zeer dunne naaldjes in specifieke delen van het gelaat en eventueel op andere punten van het lichaam ingebracht worden. De naalden worden ingebracht in de meridianen om de vrije stroming van Qi (energie) te bevorderen. Als deze vrije stroming van Qi verbetert, zal er een grotere hoeveelheid energie en bloed gaan circuleren in het gelaat, wat een betere voeding, bevochtiging en versterking van de huid geeft met als gevolg het afnemen van rimpels en andere ouderdomsverschijnselen, als ‘zakjes’ onder de oogleden en verkleuringen van het gelaat.
Op het zelfde moment als we aan de buitenzijde werken (dat wat je ziet ), kunnen we ook werken aan het interne.
Na een pols- en tongdiagnose kunnen we onderliggende factoren behandelen die invloed hebben op de veroudering van het gelaat.
Cosmetische acupunctuur is een effectieve, niet chirurgische sessie om de verschijnselen van de beginnende ouderdom te verminderen.
Het is gebaseerd op de Chinese Geneeswijze. Er worden zeer dunne disposable naaldjes ingebracht op acupunctuurpunten van het gelaat en het lichaam.
 
Het oppervlakkig inbrengen van de naaldjes stimuleert de lokale circulatie in het gelaat en stimuleert de collageenproductie, die de lijnen (rimpels) opvult en zorgt dat er weer een strakke huid ontstaat met een gezonde en heldere uitstraling.
Acupunctuur bestaat al duizenden jaren om allerlei condities en klachten te verhelpen. De effectiviteit van acupunctuur is gerelateerd aan de manipulatie van de energiepunten van het lichaam, om het lichaam weer in balans te krijgen en het verwijderen van blokkades in de meridianen (banen waardoor bloed en energie stroomt), om daardoor de welzijn te bevorderen en te behouden en een preventieve werking te bewerkstelligen ter voorkoming van klachten.
 
Cosmetische acupunctuur had veel aandacht de afgelopen jaren in de Verenigde Staten. Vooral in New York en Los Angeles. Het was een behandeling speciaal voor filmsterren (oa. Madonna) en andere “rijke en belangrijke mensen”. Maar nu wil iedereen gebruik maken van deze koninklijke therapie.
 

“Een rapport uit 1996 gepubliceerd in The Journal of Clinical Acupuncture vermelde dat uit een studie van ongeveer 300 personen die consulten hadden met Cosmetische acupunctuur, 90% zeer goede resultaten hadden na 1 consult: de huid zag er jonger uit, de elasticiteit  van de aangezichtsspieren verbeterde, de gelaatskleur kreeg een meer heldere uitstraling en er trad een algehele verjonging van het gelaat op.